Annemieke Derksen Kinderergotherapeut

In 2012 heb ik Annemieke ergotherapie opgericht. Ik heb sinds 1997 werkervaring opgedaan, zowel in het binnen- als buitenland; verpleeghuiszorg, zorg voor meervoudig complex gehandicapten, kinder-ergotherapie en daarna in de eerstelijnszorg.

Kinderergotherapie

Ik ben begonnen met een praktijk voor zowel volwassenen als kinderen. Maar bij de kinderergotherapie ligt toch mijn hart en ik richt me nu volledig op het behandelen van kinderen. In 2021 heb ik de specialisatie kinderergotherapie met succes afgerond. 

Het werken met kinderen is elke dag weer anders en een geweldige uitdaging. De puzzel waar de problemen precies vandaan komen, de verfrissende kijk die kinderen op zaken kunnen hebben, de oprechtheid in hun belevingen en het plezier maakt het elke dag weer leuk. Ik vind het belangrijk om de omgeving van het kind erbij te betrekken, maar door ook juist samen met het kind doelen op te stellen, kunnen ze super gemotiveerd raken. Het is geweldig om zo kinderen en daarmee het hele gezin te zien groeien en hoe trots ze dan weer op zichzelf kunnen zijn.

Ik heb specialistische scholing gevolgd op gebied van o.a. sensorische informatieverwerking (SI, zintuigelijke prikkelverwerking), schrijven, slaapproblematiek, Autisme, CO-OP interventie. 

Contact

Specialisatie & werkgebied

Ik ben gespecialiseerd in:

- Sensorische Informatieverwerking (SI)
- Sensorische Informatieverwerking bij kinderen met ASS (autisme)
- DCD/dyspraxie
- Schrijfproblematiek
- Slaapproblematiek
- CO-OP interventie
- SASS en Writic (co-teaching programma's schrijven)

Werkgebied

Ik woon in Voorschoten waar ook de praktijk gevestigd is,

Werkgebied: Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar
 Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, (Den Haag in overleg)