Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Werkwijze & algemene voorwaarden 

  • Vergoeding door de zorgverzekering wordt bij het maken van de afspraak voor het intakegesprek uitgelegd. Dit is vanuit de basisverzekering 10 uur per jaar. Behandelingen worden per kwartier bij de zorgverzekering gedeclareerd. Sommige aanvullende pakketten vergoeden extra uren. U kunt dit in uw polisvoorwaarden nazoeken of navragen bij uw verzekering.
  • Behandeling kan zonder verwijzing, direct toegankelijke ergotherapie. Hiervoor moet wel een screening plaatsvinden waardoor een kwartier van de beschikbare uren afgaat. Ik raad mensen hierom meestal aan een verwijzing bij de (huis)arts op te vragen.
  • Als de behandeling afgerond wordt zal een kort eindverslag naar de verwijzer (met kopie naar ouders) worden gestuurd. Voor een uitgebreid verslag worden aparte kosten in rekening gebracht. 
  • Voor de behandeling van volwassenen geldt dat bij de vergoeding wel de eigen bijdrage van de zorgverzekering wordt aangesproken.

Behandelproces

Binnen het intakegesprek wordt nader ingegaan op de problemen die het kind en ouders e/o school ervaren. Aan de hand hiervan worden gezamenlijk doelen opgesteld.

  • Het behandeltraject zal bestaan uit verzamelen van benodigde gegevens door observaties (thuis/school/praktijk), afnemen van testen en waar van toepassing vragenlijsten. Vervolgens zal binnen de sessies gericht gewerkt worden aan het behalen van de behandeldoelen. Behandeling vindt plaats op de plek waar de meeste effectiviteit wordt verwacht. Dit kan zijn in de praktijk, thuis of in sommige gevallen op school.
  • Voor het behalen van de doelen wordt van ouders mede verwacht dat ze tussen de afspraken een actieve rol spelen in het proces. 

Contact

Voor de volledige informatie over werkwijze, vergoeding en algemene voorwaarden, kijk hier

Algemene Voorwaarden

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren