Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sensorische informatieverwerking

  • Moeite met concentreren
  • Niet stil kunnen zitten, continue altijd overal opklimmen, stuiteren e.d. soms tot gevaarlijke situaties leidend. 
  • Labels in kleding niet kunnen verdragen, hekel hebben als hun handen vies worden
  • Niet tegen hardere of onverwachte geluiden kunnen
  • Continue alles willen aanraken
  • Kieskeurige eters en dagelijkse strijd met tandenpoetsen
  • Bovenmatig angstig voor schommels of andere speeltuinapparaten
  • Altijd passief of moeite met zichzelf op gang brengen, altijd te lijken dagdromen en niets of weinig opmerken
  • Slecht evenwicht
  • Snel overprikkeld zijn bijvoorbeeld woedeaanvallen in de supermarkt, kinderen slaan als ze in de rij staan. 

Enkele voorbeelden van gedrag dat kan worden teruggeleid worden naar zintuigelijke informatie of ook wel prikkelverwerking. Bij kinderen komt het nogal eens voor dat de informatie niet juist verwerkt wordt, waardoor de reactie erop niet overeenkomt met onze beleving. Kinderen kunnen dus overgevoelig zijn voor geluid, licht, aanrakingen op huid, bewegingen maar ook juist ondergevoelig. Ook de mogelijkheid om te kunnen concentreren is te herleiden en dus te beïnvloeden via zintuigelijke informatieverwerking. 

Ik onderzoek hoe de prikkelverwerking bij uw kind verloopt. Ik geef achtergrondinformatie aan ouders om hun kind beter te leren begrijpen en hoe om te gaan met probleemsituaties. Bij het wat oudere kind (vanaf ongeveer 7 jaar) kan ik ook het kind zelf leren beter te begrijpen waarom hij reageert zoals hij dat doet en hoe hij dit zelf kan veranderen. 
In sommige gevallen vergt dit meer tijd. Het betreft vaak complexe problematiek die niet altijd snel duidelijk in kaart te brengen is. Bij complexe problematiek is soms meer nodig dan wat binnen de 10 uur vanuit de zorgverzekering bereikt kan worden. Wanneer dit gaandeweg het proces duidelijk wordt zal in samenspraak besloten worden hoe de behandeling het beste gecontinueerd kan worden. 

Kinderen met diagnoses als Autisme en ADHD hebben ook vaak problemen op dit gebied. Ook daar kan ik binnen de behandeling bij helpen. 

CONTACT

Bekijk het complete aanbod

 
 

Sensorisch Informatieverwerking

Lees verder

 

Vaardigheden

Lees verder

 

Schrijfproblematiek

Lees verder

 

Fijn motorisch

Lees verder

 

Planning

Lees verder

 

Hulpmiddel

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren