Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Fijnmotorische vaardigheden

De hele dag door doen we dingen met onze handen en vingers. Kinderen krijgen hier gaandeweg hun spel steeds meer handigheid in. Gaat dit echter moeilijk dan kan een kind snel het plezier verliezen in kleuren, knippen, plakken, gebruik van bestek, zelf aankleden omdat die rotknoopjes nooit lukken etc.

Ik doe onderzoek naar de fijne motoriek. Waarom is het voor het kind moeilijk deze handelingen uit te voeren? Soms ligt het aan de basis; onvoldoende schouderstabiliteit bijvoorbeeld, soms aan verminderd gevoel e/o lichaamsbesef, coördinatie etc. etc. Door samen met het kind concrete doelen te stellen die voor hen belangrijk zijn kunnen we gemotiveerd aan het werk. Door op een leuke manier aan te sluiten bij hun belevingswereld werken we aan het verder ontwikkelen van de vaardigheden en zo meer zelfvertrouwen op te bouwen.

contact

Bekijk het complete aanbod

 
 

Sensorisch Informatieverwerking

of prikkelverwerking

Lees verder

 

Zelfredzaamheid

Lees verder

 

Schrijfproblematiek

Lees verder

 

Fijn motorisch

Lees verder

 

Planning

Lees verder

 

Hulpmiddel

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren